A helyi közönség ovációjától volt hangos vasárnap a Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíj díjátadó ceremóniája, miután Sergio Pérez első mexikóiként állhatott dobogóra hazai pályán, habár a verseny hajrájában csak utolérni tudta a vb-aspiráns Lewis Hamiltont, megelőzni már nem.

A Red Bull versenyzőjének családja kivette a részét az ünneplésből, örömét a legkevésbé édesapja, Antonio Pérez Garibay leplezte, aki fel és alá szaladgált a bokszutcában és a paddockban a nemzeti színű zászlóval. Mint az kiderült, a család ünneplése még Charles Leclerc-t is meghatotta.

Erről Pérez édesapja beszélt a Marca hasábjain, felfedve, hogy a verseny leintése után a Ferrari monacóija felhívta kollégáját.

F1: Megríkatták Leclerc-t, szívszorítóak a szavai 2

Checo, elképzelni nem tudod, mekkora boldogsággal töltött el, hogy láthattam így ünnepelni a szüleidet. Könnyeket csalt a szemembe. Bárcsak én is láttam volna így az édesapámat

– elevenítette fel Leclerc szavait, hozzátéve, nem tudott arról, hogy meghalt az édesapja.

Pedig Leclerc nehéz időkön van túl, hiszen 2015-ben elveszítette keresztapját, az egykori Forma-1-es versenyző Jules Bianchit, míg F2-es bajnoki évében, 2017-ben édesapja, a korábban szintén versenyző Hervé Leclerc hunyt el, így egyikük sem lehetett jelen Leclerc 2019-es spái, illetve monzai sikereinél.

Úgy tudni, Pérez családjával együtt – a hétvége folyamán – összesen 372 ezer szurkoló örülhetett a helyszínen. „Sergio itteni dobogója felfoghatatlan az itteniek számára és az országom gazdaságának. Hihetetlen” – jegyezte meg Pérez Garibay.