A Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

A Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíj rajtkáoszának egyik legnagyobb meglepetése Antonio Giovinazzi volt, aki a hatodik helyig jött fel. Az Alfa Romeo olasz pilótája ugyan az újraindításnál veszített egy pozíciót Carlos Sainz Ferrarijával szemben, azonban a hetedik helyet stabilan tartotta a többiekkel szemben, erős pontszerzési lehetőség előtt állt.

Taktikája azonban borzasztóan rossz volt: kerékcseréjét követően a friss gumikkal beszorult a forgalomba, konkrétan Valtteri Bottas mögé, itt pedig megpecsételődött a futama. Giovinazzi így végül csak a 11. lett, miközben csapattársa, Kimi Räikkönen nyolcadikként zárt, bizonyítva, hogy az Alfa Romeónak valóban megvolt a tempója a pontszerzéshez.

Az olasz a leintéskor “megköszönte” a csapatrádión a remek stratégiát, ám a célzást értették a bokszutca falán is, néma maradt a rádió.

“Nagyon csalódott vagyok, mert szerintem jó esélyünk volt pontot szerezni mindkét autóval” – mondta az olasz a leintést követően. “De mégsem sikerült ez, bárki is intézte a versenystratégiámat. Túl korán cseréltünk kereket, a forgalomba kerültem a bokszból kifelé jövet.”

Giovinazziban még az is felmerült, hogy az Alfa Romeo direkt tette tönkre a futamát. Ennek magyarázata az lehet, hogy így talán még könnyebben eladhatóvá válik, miért igazol a helyére új pilótát az alakulat.

“A mai napig ezt nem akartam elhinni. Most nagyon csalódott vagyok” – fogalmazott.