2021-re nem szavazott bizalmat a Red Bull Alexander Albonnak azok után, hogy kitették a nagycsapatból. Ahelyett, hogy visszaültették volna a fiókcsapatba, elküldték őt a DTM-be, az AlphaTauri szabab ülését pedig az újonc Cunoda Juki foglalhatta el. A japán versenyző F1-es karrierje ígéretesen indult, ám sorra törte az autóit, és még ő maga is meglepődött, amikor 2022-re is bizalmat szavaztak neki.

Albon, aki jövőre a Williamsszel tér vissza a Forma-1-be, a Red Bull garázsában fel-feltűnt tartalékversenyzőként néhány versenyhétvégén, de az AlphaTaurinál is voltak teendői: Cunoda mellé nevezték ki őt egyfajta edzői szerepbe, hogy gyorsítsa a japán fejlődését.

F1: A kirúgott pilóta tanítgatta a szenvedő újoncot 1

Alexander Albon

“Ez így igaz” – erősítette meg a híreket Franz Tost csapatfőnök. “Alex Jukihoz jön, beszél vele, elmagyarázza neki a pályát és válaszol Juki kérdéseire. Szerintem ez jó dolog Juki számára, sokat tanulhat Alextől” – véli az osztrák szakember.

“Nem volt sok szabad versenyhétvégéje, mert versenyzett” – utalt Tost Albonra, aki hatodikként zárta a DTM idei kiírását. “Mondtuk neki, hogy amikor a pályán van, támogathatná Jukit, Jukinak meg mondtuk, hogy kérdezzen tőle, ami segíthet neki jobban megérteni mindent. Eddig jól működik a dolog” – véli a csapatfőnök.