Első szezonjában finoman szólva is hektikusan teljesített Cunoda Juki, az AlphaTauri újonc versenyzője. A japán ugyan első futamán pontszerzéssel nyitott, rövid időn belül többször is csúnyán összetörte autóját. Emiatt kétségessé vált helye a sorozatban, de a Red Bull bizalmat szavazott neki, és kapott még egy évet.

“A szezon első fele eléggé inkonzisztens volt, így én magam is meglepődtem kissé, hogy maradok a jövő évben is” – árulta el Cunoda. “Izgatottan várom a lehetőségeket jövőre, idén pedig annyit szeretnék javulni, amennyit csak lehet.”

Amikor arról kérdezték, miért volt meglepődve, a japán nem kertelt. “Mert folyamatosan ütköztem, rengeteg pénzt kellett emiatt a csapatnak költenie. Nem jó így az évad első felét befejezni, különösen Magyarországon, ahol az első szabadedzésen falnak mentem és tönkretettem majdnem két edzést.”

“Vegyes érzéseim voltak, néha jól teljesítettem, néha nem. Ezért mondanám, hogy meglepő volt” – zárta mondanivalóját Cunoda. A Vezess Csapatrádióban mi is megemlítettük a Cunoda-féle igazolást: