A nagy Forma-1-es pilótakeringőben kevesebb figyelem irányult az AlphaTauri csapatára, holott ott sem fixálták még, hogy ki vezet 2022-ben. Ezt most azonban megtették: nem cifrázták túl a dolgot, egy rövid videóban mutatták meg, hogy jövőre is Pierre Gasly és Cunoda Juki erősíti a faenzai alakulatot.

Gasly helye egy pillanatig nem volt kérdéses a csapatnál, az újonc japáné viszont annál inkább. Teljesítménye közel sem volt kiegyensúlyozott, gyakran hibázott, és nyers tempó terén is elmaradt francia csapattársától. “Juki újoncként csatlakozott a csapathoz, és minden nap tanul. A mérnökök visszajelzése megmutatja, hogy minden információt befogadott, és folyamatosan fejlődik” – magyarázta Franz Tost csapatfőnök döntésük okát.

“Juki még csak az út elején jár, jó, hogy tudjuk folytatni, amit együtt elkezdtünk. Nagyszerű ez számunkra, hogy ennyire korán bebiztosíthattuk a jövő évi felállást, így 2021 hátralevő részére fókuszálhatunk, amikor is kemény harcokat vívunk a középmezőnyben” – mondta.