Továbbra is van egy kiadó hely a Forma-1-ben a 2022-es szezonra, és elképzelhető, hogy egy olyan versenyző lesz végül a befutó, akire senki se fogadott volna. Egyre több hír érkezik arról, hogy az Alfa Romeo új tulajdonoshoz kerülhet, méghozzá az Andretti Motorsporthoz.

Noha a hétvégén éppen Amerikában versenyez a mezőny, a felek szerint Austinban még biztosan nem lesz semmilyen bejelentés. Az azonban nem kérdés, hogy amennyiben az Alfa Romeo amerikai kezekbe kerül, Andrettiék Colton Hertát ültetik Bottas mellé (akinek a helye bármilyen fejlemény esetén betonbiztos).

Herta élete harmadik IndyCar-versenyén szerezte meg első győzelmét 2019-ben, a most 21 éves versenyző azóta további öt futamot nyert meg. A szerződése elméletileg hosszú távra az Andrettihez köti az IndyCarban, ennek ellenére azonnal átkerülhet az F1-be, ha úgy alakulnak a dolgok.

Mario Andretti nem is csinál titkot abból, hogy lehet esély Herta F1-be igazolására. “Lényegében Európában edződött. Lando Norrisszal még együtt versenyzett a Forma-3-ban, aztán Amerikában egyből meghatározóvá vált, bajnokságokat nyert az IndyCar előtt” – mondta Andretti.

“Akkora tehetség, amilyenből minden évtizedben csak néhány születik, óriási lenne egy ilyen versenyzőt a Forma-1-ben látni. Meglátjuk, mi lesz, van ezzel kapcsolatos mozgás a háttérben.”