A Forma-1-es Török Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Magabiztos versenyzéssel szerezte meg karrierje tizedik futamgyőzelmét Valtteri Bottas, miután a Forma-1-es Török Nagydíjon az 58-ből 49 kört vezetve aratott szinte rajt-cél sikert. A Mercedes finn versenyzője mögött a Red Bull párosa látta meg a kockás zászlót.

„Jó ideje vártam már erre a győzelemre, jó érzés. Életem egyik legjobb futama volt” – kezdte gondolatait az idén először győző Bottas a Channel 4 szakkommentátoraként dolgozó David Coulthardnak. „Egyetlen apró hibától eltekintve mindent sikerült kontrollálnom. Minden helyzetben magabiztosnak éreztem magamat az autóban, örülök, hogy simán alakult a versenyem.”

„Ilyen körülmények között nem egyszerű jó stratégiát választani, úgy érzem, megdolgoztunk a sikerért” – tette hozzá.

„Nem volt könnyű nap a mai” – jelentette ki Max Verstappen, aki második helyével is visszavette a vezetést a bajnoki tabella élén, miután legfőbb riválisa, Lewis Hamilton végül az ötödik helyre hozta be a Mercedest. „Úgy értem, ilyen körülmények mellett nem volt egyszerű egész versenyen át óvni a gumikat, így nem tudtuk igazán nyomni.”

Verstappen: Sokkal rosszabbul is alakulhatott volna 2

Amikor Coulthard visszakérdezett, mi volt a legnehezebb a versenyben, a holland azt felelte, hogy „ébren maradni”, majd komolyra fordítva a szót újra elismételte, hogy a gumikezelés. „Úgy tűnt, jobb Valtteri tempója, és a gumijaira is jobban tudott vigyázni. Mindenesetre örülök ennek a második helynek, mert sokkal rosszabbul is alakulhatott volna” – elemezte a versenyét.

A két hét múlva esedékes Amerikai Nagydíj kapcsán elmondta, reméli, hogy újra szorosabb lesz majd a csata a Red Bull és a Mercedes között. „Eddig jól alakul a szezonunk” – jegyezte meg zárásképpen.

„Ez azon versenyek egyike volt, amin türelmesnek kellett lenni. Nem igazán lehetett kiismerni a gumik viselkedését, így elég nehéz is volt kezelni azokat” – mondta Sergio Pérez, aki legutóbb a júniusi Francia Nagydíjon állhatott dobogóra. „Főleg az első etap volt kiélezett, amikor Lewisszal és Charles-lal [Leclerc] csatáztam.”