Lewis Hamiltonnak ez a 15. szezonja a Forma-1-ben, és úgy tűnik, van még néhány jó év a Mercedes pilótájában. Az Orosz Nagydíjon 100. futamgyőzelmét arató brit elméletileg akár 10 világbajnoki címet is gyűjthet, ha kitölti jelenlegi szerződését, feltéve, ha minden megfelelően alakul számára.

Gyakran felmerül azonban a hétszeres világbajnoknál a visszavonulás gondolata. Az elmúlt években többször is beszélt erről a sajtónak a 36 éves versenyző, nemrég pedig a Sky Sports olasz stábjával osztotta meg részletesebben véleményét.

“A gondolat gyakran a fejemben van. Olyan, mint egy hullám” – célzott a visszavonulásra Hamilton. “Jön és megy. Számos olyan alkalom volt az elmúlt 4-5 évben, amikor nem tudtam, vajon akarom-e még ezt, áldozatot hozni az edzéseken a magánéletem kárára. Vannak más dolgok is, amiket szeretek csinálni. Annyi mindent ki akarok próbálni.”

“Másrészt azonban azt mondom magamnak, szerencsés vagyok, hogy ez a munkám. Az egész az egyensúly megtalálásáról szól. Még mindig éhes vagyok a sikerre. Ha azt veszem észre, hogy lassulok, nincs erőm edzeni, motiválatlan vagyok, akkor tudom, hogy ideje megállni” – mondta a hétszeres világbajnok.