A Forma-1-es Orosz Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Max Verstappen aligha gondolta volna, hogy a 20. helyről rajtolva másodikként végez a Forma-1-es Orosz Nagydíjon: a Szocsira lezúduló eső különösen jól jött a Red Bull hollandjának, a kavalkádban legalább öt helyet javított.

A pontverseny második helyezettje közel járt ahhoz, hogy Lando Norris sorsára jusson. A leszakadó esőben ő is rendesen küzdött a pálya bizonyos szakaszain a száraz gumival, mire a csapattól szóltak neki, hogy ideje lenne kereket cserélni. Ezzel a tervvel Verstappen is egyetértett, de nem tudott rá válaszolni – pusztán azért, mert a vizes pályán manőverezés közben alig volt ideje benyomni a rádiógombot a kormányon.

“A kommunikáció ilyenkor nagyon fontos, a csapat folyamatosan kérdezett engem” – magyarázta. “A kiállás előtti körben azt mondtam, hogy szerintem folytatnunk kéne, mert körönként csak 8-9 másodpercet veszítettem. Ám a következő körben, mikor kiálltam, egy ponton nagyon nehéz volt az úton tartani az autót. Úgy voltam vele, hogy ki kell állnunk.”

“De ekkor sem voltam benne még biztos, ám egy ponton a csapat azt mondta: oké, kiállunk. Behívtak és ez jó döntés volt” – idézte vissza az eseményeket a holland.

Verstappen mindezzel együtt még mindig szerencsésebbnek mondhatja magát Antonio Giovinazzinál: az Alfa Romeo olasz versenyzőjének már az első körben elromlott a rádiója, 53 körön át nem tudott kommunikálni csapatával.