A Forma-1-es Olasz Nagydíj utáni statisztikákat böngészve kissé hihetetlen volt, hogy a 2021-es szezonban a McLaren volt az első csapat, melynek összejött a kettős győzelem. Sem az elmúlt éveket uraló Mercedes párosának, sem a Red Bull duójának nem jött össze az, hogy két pilótájuk a dobogó két legmagasabb fokára álljon.

Ha a szezonelsőségre nem is, a szépítésre van esélye a Mercedesnek, akik ugyan idén már több futamon is ünnepelhettek úgy, hogy Lewis Hamilton és Valtteri Bottas egyszerre pezsgőzhettek, ám mindig közéjük állt valaki – legtöbbször Max Verstappen. A holland azonban az Orosz Nagydíjon aligha esélyes a dobogóra azok után, hogy motorcsere miatt csak a mezőny végéről rajtolhat.

A kínálkozó lehetőségről Hamilton is megemlékezett. “Kemény éve van mindenkinek a megbízhatóság miatt, kár érte” – célzott Verstappenre a hétszeres világbajnok. “De természetesen meg kell próbálnunk ezt kihasználni, és a maximális eredményt elérni. Egy kettős győzelem látványos lenne” – mondta.

Az előjelek eddig jók: mindkét pénteki szabadedzésen a két Mercedes végzett az élen, ám Hamilton bánatára csapattársa, Bottas mindkétszer gyorsabb volt nála.