A múlt vasárnapi Olasz Nagydíjon ismét ütközött Lewis Hamilton és Max Verstappen, a holland Red Bullja Lewis Hamilton Mercedesének tetején parkolt le. Az incidens miatt Verstappen kapott büntetést, a jövő heti Orosz Nagydíjon három hellyel hátrébb sorolják majd a rajtrácson.

Hamilton kritizálta Verstappent amiatt, amiért simán elsétált a baleset helyszínéről, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, riválisa jól van. Verstappen szerint viszont mivel Hamilton éppen gőzerővel próbált visszatolatni a pályára, ez pont arról árulkodott, hogy teljesen jól van, nem is lett volna miért odamennie.

A verseny után a Mercedes célozgatott arra, hogy Hamilton megsérült a balesetben, a Red Bull szerint viszont semmi ilyesmi nem történt. “Teljesen hétköznapi versenybaleset volt” – vélekedett Helmut Marko sportfőnök.

“A sérülésről szóló sztorik mind a Mercedes kitalációi. Max már kiszállt a kocsiból, amikor Hamilton még próbált visszajutni a pályára. Az orvosi kocsiból is látták ezt, szóval egyből továbbmentek. Aztán hirtelen jön ez a show, hogy Hamilton megsérült.”

Hamilton az Orosz Nagydíj előtt ellátogat egy specialistához is, mert úgy érzi, a baleset óta “egyre merevebb és merevebb a nyaka”.