Lewis Hamilton az idén kétéves szerződéshosszabbítást írt alá a Mercedesnél, azóta az is kiderült, hogy a csapattársa George Russell lesz 2022-től. Lehet, hogy ez lesz Hamilton utolsó Forma-1-es szerződése, a hétszeres világbajnok már nem akar sokáig maradni.

“Nem tudom elképzelni, hogy túl sokáig maradjak még, de ez változhat” – mondta Hamilton a Ziggo Sportnak. “Minden év más. Talán jövőre nem lesz pandémia, és változnak a dolgok.”

“Azt mondhatom, hogy a pandémia valószínűleg rövidített azon az időszakon, amennyit még a Forma-1-ben szeretnék tölteni, de semmi sincs kőbe vésve. Az biztos, hogy nagyon szeretem, amit csinálok, szeretek itt lenni, és remélhetőleg meg is érdemlem, hogy itt legyek.”

Hamiltont megérdezték arról is, szerinte mi a legrosszabb tulajdonsága. “Talán az, hogy utálok veszíteni. De nem is tudom, vannak még rossz tulajdonságaim, mindenkinek vannak. Kommunikációban például nagyon rossz vagyok, nehezen tartom a kapcsolatot emberekkel, és nagyon rossz a memóriám.”

“A legjobb tulajdonságom? Azt mondanám, hogy nagyon jól kijövök a gyerekekkel. Imádom a gyerekeket és a családot.” Hamilton ugyanakkor azt is világossá tette, addig nem lesz gyereke, amíg aktív versenyző.