Harminchat év után rendezik meg újra a Forma-1-es Holland Nagydíjat, és annak ellenére, hogy a járványügyi előírások miatt csak a lelátók kétharmadára értékesíthettek jegyet, már pénteken láthatóan lelkesek voltak a bajnoki címért küzdő Max Verstappen drukkerei.

Az úgynevezett narancs táborban már hagyománnyá vált, hogy narancssárga színű füsttel biztatják a Red Bull holland versenyzőjét. Ennek azonban nem örül mindenki: Mick Schumacher a múlt hétvégi Belga Nagydíjon tapasztalhatta meg ennek negatív hatásait.

„Remélem, nem használnak majd túlságosan sok füstbombát, mivel Spában a pályán lehetett érezni a szagukat” – fejtette ki aggodalmát a Haas német újonca. „Amellett pedig, hogy rossz a szaga, hosszú ideig lehet érezni utána a pilótafülkében. Srácok, kérlek, szorítkozzatok a minimumra!”

F1: Schumacher figyelmeztette a holland rajongókat 1

Schumacher azon versenyzők közé tartozik, akiknek nem ismeretlen már a zandvoorti pálya, hiszen 2018-ban, amikor még a Forma-3-as Európa-bajnokságban mezőnyét erősítette, versenyzett itt. „Pozitív emlékeim vannak, ez egy régi stílusú pálya. Habár azóta már modernizálták, különleges lesz itt vezetni, nem lesz rossz futamunk” – mondta.

A 22 éves német ugyanakkor izgul a döntött kanyarok miatt, az átalakítások részeként ugyanis például a 3-as kanyart is megdöntötték, 18 fokkal. „Minden bizonnyal nagyon érdekes lesz, korábban ilyen kanyarban még nem vezettem. Új lesz számomra, de már várom.”