A Forma-1-es Holland Nagydíj pénteki napját meglepetésre a Ferrari két versenyzője zárta az élen az Alpine franciája, Esteban Ocon előtt. A Mercedestől Valtteri Bottas csak a negyedik lett, míg a bajnoki éllovasoknak nem volt jó napjuk: Lewis Hamilton autója csütörtököt mondott, Max Verstappennek pedig a piros zászlók jöttek mindig rosszul.

A maranellóiak közül Charles Leclerc volt a gyorsabb. Eredményét látva sokaknak bevillant idei két pole-pozíciója, melyek közül egyiket a zandvoorti versenypályához valamelyest hasonlító, technikás, nem túl sok egyenessel tarkított Monacóban szerezte.

“Bízom benne” – válaszolta arra a kérdésre, okozhat-e meglepetést a Ferrari idén már harmadszorra. “Ez egy olyan pálya, ahol a kockázat kifizetődő lehet. Az időmérőn bármi lehetséges. Mindent beleadunk majd Carlosszal, egymást hajtjuk minden edzésen, úgyhogy reméljük, hogy ez előnyünkre válhat a kvalifikáción.”

“Biztos vagyok benne, hogy a topcsapatoknak több is van a tarsolyukban, de a közvetlen versenytársainkhoz képest jól állunk” – célzott többek között a McLarenre a kétszeres futamgyőztes.

F1: Meglepetést okozhat a Ferrari Hollandiában 2

GP OLANDA F1/2021 – VENERDI 03/09/2021
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Sainz egy kicsit óvatosabban latolgatott esélyeket Leclerc-nél. “Mindent megpróbálunk, de nem számítok egy Monacóra itt” – utalt egy esetleges meglepetéseredményre a spanyol.

“Úgy láttuk, hogy a hosszabb etapokon a Mercedes és a Red Bull gyorsabb, de szeretnénk közvetlen mögöttük lenni, ha tehetjük, mivel közelebb érezzük magunkat, mint korábban. Minden lehetőséget maximalizálni akarunk, ha hibáznak. A legfontosabb az, hogy az autó jól működött.”