A Forma-1-es Belga Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Nem mindennapi körülmények között hirdettek győztest a Forma-1-es Belga Nagydíjon: élesben egyetlen kört sem mentek a pilóták, és 3 és fél óra esőben rostokolás után Max Verstappen lett az esemény győztese, a legjobb tíz szereplői félpontokkal gazdagodtak.

Az események ilyesfajta láncolata sokakat felháborított. A témában a Ferrari és a McLaren korábbi versenyzője, Gerhard Berger is megszólalt, aki érdekes véleménnyel állt elő. „Nem helyes, hogy a dobogós képeket a trófeákkal együtt másnap az újságokban látjuk. A helyzet nehéz volt, én értem.”

„De szerintem el kellene dönteniük, hogy egyáltalán vezetünk-e esőben vagy sem. Az amerikaiak egyszer eldöntötték a NASCAR-ban, hogy ők egyszerűen nem versenyeznek esőben” – mondta a tízszeres futamgyőztes.

Berger persze leszögezte, hogy ő sem feltétlenül ezt szeretné látni, és a Forma-1 vezetését hibáztatta. „A mi időnkben erős volt a vezetés” – célzott Bernie Ecclestone-ra, majd rátért Michael Masi versenyigazgató szerepére. „Jó munkát végez. De az, hogy a rajongók tíz órát ülnek az esőben és semmit sem látnak, olyat nem szabad tenni. Mindig könnyebb másnap magyarázkodni, de sajnálom: a véleményem az, hogy ha tartanak esős versenyeket a Forma-1-ben, akkor legyenek esős versenyek a Forma-1-ben.”