A Forma-1-es Magyar Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Vasárnap késő este megfosztották a Forma-1-es Magyar Nagydíjon megszerzett dobogójától Sebastian Vettelt. Az Aston Martin német versenyzője másodikként látta meg a kockás zászlót, ám a leintés utáni ellenőrzéseknél nem tudták kivenni autójából a kötelező ellenőrzésekhez szükséges 1 liter üzemanyagot, csak 3 decit.

Mivel az Aston Martin úgy gondolja, hogy valójában 1,44 liter üzemanyaguk maradt, fellebbeztek az ítélet ellen. Igazukat alátámaszthatja az üzemanyag-átfolyásmérő által begyűjtött adat is, mely megmutatja, hogy mennyi üzemanyagot fogyasztottak, ám az ellenőrzéseknél ez nem számít, csak a kocsiból valóban kinyert üzemanyag.

Az FIA által nem sokkal éjfél előtt kiadott eredménylistán emiatt Vettel még a második helyen szerepel, holott korábban kizárták. Furcsa anomália ez, hiszen ilyen esetekben a bevett eljárás az, hogy a kizárt pilótát csak a sikeres fellebbezés után helyezik vissza elért pozíciójába, egyébként a DSQ betűhármas szokott a neve mellett szerepelni.

FRISSÍTÉS: Azóta az FIA kiadott egy javított eredménylistát, ahol Vettel már kizárva szerepel.

A fellebbezés sikeressége a szakértők szerint egyébként minimális, az Aston Martin és Vettel aligha kaphatja vissza a második helyet.