A Brit Nagydíjon már az első körben ütközött az idei bajnokság két esélyese, Max Verstappen és Lewis Hamilton. Az incidens miatt Hamilton tíz másodperces időbüntetést kapott, de így is megnyerte a futamot, miközben Verstappent kórházba kellett szállítani kivizsgálásra.

A Red Bull vezetőit nemcsak a büntetés enyhesége háborította fel, hanem az is, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke még az ítélethirdetés előtt járt a felügyelőknél, ismertetve csapata álláspontját. Erre egyébként az élő közvetítésben bejátszott beszélgetés alapján Michael Masi versenyigazgató is biztatta Wolffot, pontosabban azt mondta, verseny alatt ne neki küldözgessen e-maileket, hanem menjen a felügyelőkhöz, ha akar valamit.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke “nagyon szerencsétlennek” nevezte, hogy a felügyelőkhöz bárki bemehet csak úgy, és úgy tűnik, az FIA is egyetért ezzel. A Forma-1-es istállókkal ezen a héten közölték, hogy a jövőben büntetést kap az a csapat, amelynek képviselője hívatlanul beállít a felügyelőkhöz olyan ügy kapcsán, amely még vizsgálat alatt áll.

A Masi által kiküldött új direktíva alapján a felügyelők irodájába csak a felügyelők és az ő segítőik léphetnek be, mindenki más számára előzetes jóváhagyás vagy a versenybírók idézése szükséges ehhez. Amennyiben bármelyik csapat képviselője megszegi ezt a szabályt, a szankció lehet megrovás, pénzbírság, pontlevonás, de akár kizárás is.