Miközben a Red Bull “perdöntő bizonyítékkal” és azzal fenyegetőzik, hogy ügyvéddel vizsgáltatja felül Lewis Hamilton silverstone-i büntetését, még házon belül is vannak olyan hangok, amelyek szerint sima versenybaleset történt a Brit Nagydíjon. Alexander Albon márpedig tudja, milyen érzés Hamiltonnal ütközni, neki is többször meggyűlt a baja a hétszeres világbajnokkal.

A versenyzők többsége szerint inkább versenybaleset történt a két bajnoki éllovas között, úgy tűnik, Albon is inkább erre hajlik. “Ez a bajnokság első versenye óta érett” – vélekedett a thai versenyző az ütközésről.

“Érezni lehetett, hogy Lewis meg fogja támadni Maxot, a Mercedes nagyon jónak tűnt az egyenesben. Egy részem úgy érzi, Maxnak jobban le kellett volna zárnia a kanyart, hogy Lewis ne tudjon beugrani a résbe. Lewis aztán egy kicsit szélesebbre sodródott, ennyi pedig elég volt egy nagy ütközéshez.”

Albon azért a csapata véleményét is támogatta, azt hangoztatva, hogy ilyen kiélezett helyzetekben “másféle büntetéseknek is lehetségesnek kellene lenniük.”