A Forma-1-es Osztrák Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

A hétvégi Forma-1-es Osztrák Nagydíjon a sportág jelenlegi beszállítói, valamint az Audi és a Porsche képviselői összeültek, hogy a 2025-től 2030-ig tartó időszak erőforrásairól egyeztessenek.

A pontos részletek lefektetése még hónapokig tarthat, de Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárult néhány részletet a Forma-1 közleménye szerint sikeres és konstruktív megbeszélésről. Az osztrák szakember szerint jónak tűnik a kijelölt irány, miszerint maradnak a turbó-hibrid erőforrások, melyek fenntartható forrásból származó üzemanyaggal mennek majd.

Részletek derültek ki az új F1-es motorokról 1

Toto Wolff

“Költségeket szeretnénk csökkenteni, nem akarjuk újra feltalálni a kereket” – mondta Wolff, arra célozva, miszerint egyszerűbb motorok jöhetnek. “Szeretnénk azonban releváns motorokat használni 2025 és 2030 között. Nem lehetünk öreg benzinvérűek ordító motorokkal, miközben mindenki azt várja tőlünk, hogy váljunk elektromos szériává.”

“Ezek a motorok továbbra is üzemanyaggal mennek majd. Maradunk a jelenlegi V6-os formátumnál, de az elektromos komponens masszívan növekedni fog” – árulta el a csapatfőnök. “Azért maradunk a belső égésű motoroknál, mert a fosszilis üzemanyag még sokáig velünk lesz. Az autóink 100 százalékban fenntartható üzemanyaggal mennek majd 2025-től, így járulunk hozzá a világ szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséhez.