A Forma-1-es Stájer Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Esélye sem volt a győzelemre a Stájer Nagydíjon Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek, Max Verstappen olyan simán nyerte a futamot, ahogy Lewis Hamilton dominált az elmúlt hét év legnagyobb részében.

A győzelmekhez szokott Mercedes nehezen emészti meg a vereséget, most motorfronton kezd adatgyűjtésbe a Red Bull ellen. Lewis Hamilton többször említette már, hogy szerinte a Honda Franciaországban bevetett új motorjai erősebbek a korábbi specifikációnál, márpedig a szabályok szerint a motorokon csak megbízhatósági módosítások hajthatók végre.

“Nem emlékszem, nekünk mikor volt utoljára fejlesztésünk, de nekik van” – ismételte meg Hamilton a Stájer Nagydíj után. “Egyértelmű, hogy fejlesztették a motorjukat és a csomag más részeit, ezzel előnybe kerültek.”

Toto Wolff csapatfőnök szerint is gyanús a helyzet, a Mercedes meg fogja vizsgálni az adatokat. “Ebben a sportban a gyanú nem elég. Fontos, hogy megvizsgáljuk a tényeket és az adatokat, ahogy mindenki csinálja” – fogalmazott Wolff.

“Nagyon átlátható minden csapat teljesítménye, és mi meg is fogjuk vizsgálni minden csapat teljesítményét. A Red Bullét és a sajátunkat is, aztán levonjuk a következtetéseinket.”

Christian Horner szerint a Red Bull által használt új Honda-motorok specifikációja nem változott. “Az ExxonMobil új olaját használjuk, szóval ha Lewis a motorokra mutogat, akkor ők érdemelnek minden elismerést” – nyilatkozta Horner. “A motorok azonos specifikációjúak.”