Sergio Perez már 2011 óta a Forma-1-es mezőny tagja. Az évek során kisebb sikerei mindig voltak a mexikóinak, de egészen a tavalyi szezonig kellett várnia az első futamgyőzelemre. Idén bajnokesélyes autóba került, miután a Red Bull szerződtette őt Max Verstappen mellé.

Az első futamok még nem alakultak a legjobban Perez számára, de az Azerbajdzsáni Nagydíjat meg tudta nyerni Verstappen kiesését követően, így megduplázta futamgyőzelmei számát. A pilótának azonban a kvalifikációkon nem megy olyan jól a szekér.

Perez F1-es karrierje során már 199 időmérő edzésen vett részt, de egyszer sem szerezte meg az első rajtkockát. Legjobb teljesítménye a második helyre volt elég, az idei Emilia-romagnai Nagydíjon indulhatott az első sorból.

Ha a Paul Ricard versenypályán Perez nem szerzi meg a pole-pozíciót, ő lehet az első olyan Forma-1-es pilóta, akinek 200 vagy afeletti időmérő után sem jött össze ez a siker. Nem túl hízelgő rekord ez, de a harmadik szabadedzés eredményeit látva valószínűleg bele kell törődnie a mexikóinak, hogy neve felkerül erre a listára.