Drámaian alakult a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj vége a Haas számára: Mick Schumacher és Nyikita Mazepin épphogy nem ütköztek, miután a német előzni akart, de az orosz ráhúzta a kormányt 300 km/óra feletti sebességnél.

Az ügyet akár el is felejthetnénk így a Francia Nagydíj magasságában, de Mazepin azért odaszúrt csapattársának a sajtótájékoztatón egy félmondattal. “Bocsánatot kértem tőle. Nyilván nagyon dühös volt, de azt mondom, hogy ne számítson arra, hogy túl könnyű dolga lesz” – mondta az orosz.

Ezt követően a csapatfőnök Günther Steiner is megszólalt, aki szinte biztos abban, hogy két pilótája között még felszínre tör idén a pályán a nem éppen felhőtlen viszony. “Amikor kint vannak a pályán, hogy tartsam őket rövid pórázon?” – tette fel a költői kérdést.

“Mindketten fiatalok nagy egóval, erősnek akarnak tűnni. Ki tudja, mi fog történni, de nem én vezetem az autókat. Megegyeztünk néhány dologban, haladunk előre, és reméljük, hogy ilyesmi nem történik meg újra. Hogy ezt 100 százalékosan biztosíthatom-e? Az kizárt. Ők autóversenyzők, versengő emberek. Lesznek még incidensek újra, melyekkel újra el kell számolnunk.”