Miután a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon Lance Stroll és a futamgyőzelemre abszolút esélyes Max Verstappen is egy defekt után szenvedett balesetet, újabb gumibotrány kirobbanása vizionálták.

Még a leintés utáni órákban arra gyanakodott a Pirelli F1-es részlegét is irányító Mario Isola, hogy törmelék okozta a defekteket. Állítása szerint Lewis Hamilton gumiján is találtak vágásokkal, és csak remélni tudják, hogy még a Francia Nagydíj előtt szolgálhatnak további részletekkel.

Ezzel szemben a La Gazzetta dello Sport értesülései szerint nem a Pirelli a felelős a defektek miatt, mivel egyik guminál sincs szerkezeti vagy konstrukciós hibára utaló jel, ahogyan az sem nyert bizonyosságot, hogy a törmelékre vezethetőek vissza.

Ugyanakkor felmerült, hogy egyes csapatok kihasználták azt, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csak a verseny előtt ellenőrzi a guminyomásokat, közben nem. Ez úgy lehetséges, hogy a csapatok tisztában vannak vele, miképpen kell használniuk a gumimelegítő paplonokat, hogy azokkal alacsonyabb guminyomást, ezáltal pedig jobb tapadást érjenek el.

Az olasz sportnapilap hozzáteszi, hogy az olasz-kínai gumigyártó egyelőre nem végzett a vizsgálatokkal, addig nem is hajlandó kommunikálni semmit a bakui gumiproblémákkal kapcsolatban.