A 2020-as Forma-1-es szezon bebizonyította, hogy sosem kezdődhet elég korán a silly season, az az időszak, amikor mindenki jövője pletykatéma lesz, és gyakorlatilag bárkivel bármi előfordulhat – elméletben. Tavaly azonban még az első futam előtt tisztázódott, hogy Sebastian Vettelt tényleg kiteszi a Ferrari, Carlos Sainz érkezik a helyére, akit Daniel Ricciardo vált a McLarennél.

Ehhez képest az idei évad igencsak csendes eddig ezen a téren. Ezt talán annak is köszönhetjük, hogy hosszú évek után újra lehet beszélni a pályán történő eseményekről, a világbajnoki csatáról. Legújabb írásával azonban jócskán felkavarta az állóvizet az általában jól értesült veterán szakújságíró, Joe Saward. Blogbejegyzésében több csapatról és pilótáról is írt, sokaknak fejtegette esetleges jövőjét.

“Sergio Perez bakui győzelmével kétségtelenül bebiztosította helyét a Red Bullnál 2022-re, és Pierre Gaslynak, valamint Cunoda Jukinak is szerződése van az AlphaTaurival a következő szezonra. Esteban Ocon is marad, ahol van, a bejelentést pedig a Paul Ricard versenypályán várhatjuk” – írta Saward az Alpine-ról.

A legizgalmasabb rész természetesen a Mercedesről szól. “Hosszabb ideig is tarthat a Mercedesnek, mire döntést hoznak. Jelenleg úgy tűnik, hogy Lewis Hamilton marad, talán még egy egyéves szerződést köt 2022-re. Most csak spekulálni lehet arra, ki foglalja el a másik Mercedest. Van azonban egy olyan érzésem, hogy nagy ünneplések lesznek a Brit Nagydíj hétvégéjén” – utalt George Russell esetleges bejelentésére Saward.