Kezd elmérgesedni a szópárbaj a Red Bull és a Mercedes között. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke jelezte, a hajlékony hátsó szárnyak miatt készek megóvni a következő, Azeri Nagydíj végeredményét, amennyiben ezen a hétvégén még haladékot kapnak a trükköző csapatok.

Helmut Marko, a Red Bull sportfőnöke nem érti, miért lendült egész pályás letámadásba a rivális. “Változtatunk a szárnyunkon, hogy megfeleljen az FIA új tesztjeinek. De ez Bakuig nem lehetséges” – mondta Marko.

“Ennyi idő alatt nem tudjuk elvégezni a módosításokat, mert az autó egész hátsó részét át kell alakítani.”

“Tavaly az FIA szabálytalannak minősítette a Mercedes által kifejlesztett DAS rendszert, a csapat mégis használhatta az év végéig. Mi elfogadtuk ezt, vajon a Mercedes miért nem hajlandó erre a hátsó szárnyunk esetében?”

Marko hasonlata egyébként kissé sántít, mert a Mercedes egy olyan újítással állt elő, amire nem volt konkrét szabály, a mozgó aerodinamikai elemek használata viszont hosszú évek óta tilos.

Marko egyébként maga sem maradt adós egy kis fenyegetéssel. “Arra számítunk, hogy az első szárnyakra vonatkozó teszteket is szigorítják, ez így fair. Mert különösen Toto csapatának első szárnyai tűnnek a leginkább mozgékonynak, szóval éppenséggel ez is lehet óvási alap.”

“A Mercedesnek nyolc autó ellen kellene óvnia, mert rajtunk kívül a Ferrari, az Alfa Romeo és az Alpine is érintett. Tényleg ennyire nagy botrányt akarnak? Én nem hinném.”