Eddigi Forma-1-es pályafutása legerősebb hétvégéjét teljesítette Nyikita Mazepin, a Haas orosz pilótája Mick Schumacher előtt végzett a Forma-1-es Monacói Nagydíjon. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának azonban nem alakultak jól a napjai a hercegségben: szombaton összetörte autóját és az időmérőn sem vehetett részt.

A rajt után azonban a hajtűben megelőzte Mazepint, és egészen sokáig előtte is maradt. Az autó azonban rakoncátlankodott, az erőforrás nem működött megfelelően, így vissza kellett engednie maga elé az oroszt.

Schumacher a futam végéhez közeledve többször is rákérdezett arra, hogy visszacserélik-e a pozíciókat, ám a Haas ezt elutasította.

Az eset miatt a Forma-2 tavalyi bajnoka egyáltalán nem bánkódott. “Néha ilyenek is történnek az életben” – mondta. “Jó a kapcsolat a csapaton belül, és szeretnénk is ezt megtartani.”

Mazepin is hasonlóan látja a történteket. “Tisztességesen akartam versenyezni, hosszú futam volt. Én fair voltam az első körben, ő pedig később volt az” – értékelt az orosz.