Kifejezetten jó versenyt zárt Sebastian Vettel a Forma-1-es Monacói Nagydíjon az elmúlt hónapok szenvedései után: az ötödik helyen intették le a négyszeres világbajnokot, ennyire előkelő pozícióban még nem végzett új csapatával.

„Szükségünk volt már erre, hiszen nagyon kemény volt számunkra az évkezdet” – értékelt az Aston Martin újdonsült igazolása.

„Jó eredmény, nem számíthatunk ilyenre minden verseny, de Monaco különleges. Itt mindig van esély valami extrát nyújtani, mi pedig jól kihasználtuk az esélyünket, és remélhetőleg erre tudunk majd építkezni tovább.”

Ennek köszönhetően még a rég látott vigyor is visszatért Vettel arcára. „Ez csak a kor, már ráncosodom” – poénkodott a német, akit a Nap Versenyzőjének is megválasztottak a Forma-1 hivatalos közönségszavazásán.

„Nagyon boldog vagyok” – fordította komolyra a szót. „Nagyszerű verseny volt, sikerült mindent jól menedzselnünk az elejétől fogva.”

Az Aston Martin ráadásul kettős pontszerzést könyvelhetett el Monacóban, hiszen Lance Stroll a nyolcadik helyen ért célba annak dacára, hogy öt hellyel hátrébb volt még a rajtrácson.