Egészen különös rádióüzenetet vágtak be a Forma-1-es Spanyol Nagydíj során adásba a rendezők: belehallgathattunk a Mercedes csapata és a versenyirányítás közti rádiózásba. Érdekes adalék volt ez a 66 körös futam alatt, és érdekes volt annak tartalma is: Toto Wolff csapatfőnök üzent Michael Masi versenyigazgatónak, hogy lengessék bőszen a kék zászlókat. Lewis Hamilton ugyanis a Haas orosz versenyzőjét, Nyikita Mazepint érte utol, és nem szerettek volna ezzel időt veszíteni.

Az üzenetet Mazepin is hallotta utólag, és ő értesítette erről csapatfőnökét, Günther Steinert. Az olasz szakember ugyan elmondta, hogy a pontos körülményeket nem ismerte, miért rádiózott kollégája a versenyirányítás felé, de szerinte ezúttal szükségtelen volt ez, az orosz versenyző odafigyelt, amikor Hamilton közeledett mögötte.

F1: A Merci-főnök megmutatta, ki parancsol 1

Günther Steiner

“Szerintem Nyikita jó munkát végzett, Toto pedig talán csak Toto volt, és csak meg akarta mutatni, ki is parancsol. Nem hagyta, hogy a srácok szóljanak, szerintem egy kis nyilvánosságot akart” – szúrt oda Steiner Wolffnak, utalva arra, hogy az ilyen kommunikációt általában a sportigazgatók vagy más kijelölt személyek végzik a csapatoknál.

F1: A Merci-főnök megmutatta, ki parancsol 2

Michael Masi

A rádiókommunikáció néma szereplője, Michael Masi is megszólalt az eset kapcsán. “Hogy őszinte legyek, ritkán hallom Totót a versenyirányítás rádióján” – mondta az ausztrál, aki elárulta, hogy a jövőben több hasonló bejátszásra is számíthatnak a tévénézők.