Nagy-Britannia, The Guardian:
“Lewis Hamilton és a Mercedes győzelme a Spanyol Nagydíjon kiváló emlékeztető volt mindenki számára arról, hogy milyen lenyűgöző kombinációt alkot a világbajnoki címvédő és csapata. A siker kulcsa Hamilton könyörtelen vezetési stílusa, valamint egy okos és átgondolt stratégia párosítása volt.”

Daily Mail:
“Lewis spanyol leckét adott Maxnak: Hamilton a rajtnál pozíciót veszített, de visszaküzdötte magát, lehagyta legnagyobb riválisát, és sorozatban ötödik győzelmét aratta Barcelonában.”

The Sun:
“Lewis Hamilton a Max Verstappennel vívott nagyszerű csatában megnyerte a Spanyol Nagydíjat.”

Spanyolország, As:
“Érettség, tapasztalat, intelligencia, ravaszság, derű, tehetség … Ezek a kiválóságra való törekvés nélkülözhetetlen összetevői, melyek egy profi sportoló karrierjének bizonyos pontján megfelelő mértékben egyesülnek. És éppen ebben a virtuóz állapotban van jelenleg Lewis Hamilton. Verstappen a jövő, de Hamilton kétségtelenül még mindig jelen van.”

F1: Hamilton elvette Verstappentől a mézesbödönt 1

Max Verstappen és Lewis Hamilton

Mundo Deportivo:
“Max Verstappen már majdnem odaért a mézesbödönhöz, amikor hat körrel a vége előtt Lewis Hamilton lehagyta.”

La Vanguardia:
“Hamilton a Mercedes taktikai mesterművének köszönhetően elverte Verstappent.”

Ausztria, Kronen Zeitung:
“A Red Bull optimistán utazott el a Spanyol Nagydíjra, de ott meg kellett élnie, ahogyan Lewis Hamilton sorozatban ötödször győz – ehhez hasonlót csak egyetlen versenyző ért el eddig a Forma-1 történetében, mégpedig Ayrton Senna, aki Monacóban nyert egymás után öt alkalommal.”

Kurier:
“Sokáig úgy tűnt, hogy Max Verstappen pályafutása 12. F1-es futamgyőzelmét ünnepelheti a Spanyol Nagydíjon. A végén viszont megint Lewis Hamilton állt fel a dobogó legmagasabb fokára. A brit címvédő a kiváló stratégiának is köszönheti a győzelmét, mellyel tovább növelte az előnyét az összetett pontversenyben.”

Svájc, Tages-Anzeiger:
“Verstappent kijátszották a Mercedesnél dolgozó zsenik. A holland versenyző mindent jól csinált, már az első kanyarban megelőzte Hamiltont, mégsem tudta megnyerni a Spanyol Nagydíjat.”