2022-től hatalmas szabályváltozások lépnek életbe a Forma-1-ben, teljesen új formát öltenek a versenygépek. Az alakulatok aktuális versenygépük mellett a háttérben már a jövő évi autón is régóta dolgoznak, de a feladatok nagy részét mindenki idén végzi el.

Más kérdés azonban, hogy ki mennyi időt szán a 2021-es fejlesztésekre. A Ferrari már régen elmondta, hogy ők nem fogják sokáig fejleszteni az idei autójukat, Laurent Mekies pedig Portugáliában meg is erősítette szavaival a terveket. “Számunkra egyértelmű, hogy az erőforrásaink jelentős részét 2022-re koncentráltuk” – mondta el a sportigazgató.

F1: Már a jövő évi autón dolgozik a Ferrari 1

Laurent Mekies

“Ez nem jelenti azt, hogy néha ne érkeznének új dolgok” – emelte ki Mekies. “Egyrészt ez fájdalmas, hiszen a különbségek kicsik idén, de a teljes képet nézve egyértelmű, hogy stratégiai szempontból a jövő évi autóra kell koncentrálnunk.”

“Még egyszer, ez nem azt jelenti, hogy nem fogunk jókat harcolni a középmezőnyben a következő húsz futamon, de ezt versenyről versenyre tesszük, anélkül, hogy számolnánk az új alkatrészek érkezésével” – mondta a szakember.