Friss szóbeszédek szerint Lewis Hamilton és tavalyi bahreini helyettese, George Russell nem is beszélnek egymással, az ilyesmi azonban aligha újdonság Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke számára. Sőt, valószínűleg látott ennél különb dolgokat Hamilton és Nico Rosberg között.

Wolff soha többé nem tűr meg olyan rivalizálást, mint amilyenben akkor része volt, a Mercedesnél nem tabu az eltiltás sem. “Mindig világossá tettem, hogy ha rendszeressé válnak a konfliktusok a pályán, és látni vélek egy mintát is, nem félek attól, hogy egy versenyre félreállítsam valamelyik versenyzőmet” – nyilatkozta Wolff.

“Ez persze nem könnyű, mert szinte lehetetlen azonos szinten lévő helyettest találni. De készen állok arra, hogy feláldozzak egy-két versenyt annak érdekében, hogy minden jövendő generáció számára világossá tegyem, mit jelent a Mercedes versenyzőjének lenni.”

A Hamilton, Valtteri Bottas kettős esetében ez a veszély valószínűleg nem fenyegeti komolyan a csapatot, de Wolff szerint a játékszabályok ettől még világosak.