Sebastian Vettel nyakába talán a kelleténél kicsit többet varrtak a bahreini időmérő után, ahol egyértelműen balszerencsés körülmények miatt esett ki a Q1-ből, így nem derült ki, valójában milyen az egykörös tempója csapattársához, Lance Strollhoz képest.

A futamon – egy büntetés után – az utolsó helyről rajtolva nem volt sok esélye a pontszerzésre, de ettől még az Esteban Oconnal szembeni ütközése már megint egyértelműen az ő hibája volt, és nem is látta be azonnal. A Motorsport-Total értékelésében a korábbi versenyző Marc Surer azt írta Vettelről, hogy “csak egy rosszabb volt nála, Mazepin”.

Vettelnek ugyanakkor nem is feltétlenül van meg az autója ahhoz, hogy csodát tegyen, pláne a mezőny végéről. Bahreinben kiderült, hogy az Aston Martinnál csak egy csapat, a Haas lassult többet tavalyhoz képest, ami nem sok jót ígér a szezon folytatására.

“Az elmélet egy dolog, a valóság meg egy másik” – vélekedett Vettel korábbi főnöke, az AlphaTaurit irányító Franz Tost arról, hogy mindenki jó autót várt az Aston Martintól 2021-re.

“A valóság pedig az, hogy az autó nem olyan jó, a hátulja nagyon instabilnak tűnik. Sebastian persze a tapasztalatával képes lehet előrelendíteni a csapatot.”