Finoman szólva sem a szája íze szerint alakult Sebastian Vettel számára első Aston Martin-os időmérő edzése: a négyszeres világbajnok csak a 18. helyről rajtholhat a Forma-1-es szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, miközben csapattársa, Lance Stroll a Q3-ig jutott, ahol tizedik lett.

„Segítene bármin, ha elkezdenék pánikolni?” – tette fel a költői kérdést a német, miután a Q1 végén búcsúszott. „Nyilvánvaló, hogy feldúlt és mérges vagyok, hiszen nem a mi hibánk volt, hogy nem sikerült továbbjutni” – utalt arra, hogy a Nyikita Mazepin megforgása által előidézett sárga zászlós fázis áldozata lett.

„Túl kell lépnünk azonban ezen, az egyetlen, amit tehetünk, hogy felkészülünk holnapra” – tekintett előre Vettel.

F1: Vettel elvérzett, nagyon mérges 2

„Úgy érzem, megvolt bennünk a potenciál ahhoz, hogy sokkal gyorsabb legyünk. Épphogy átértünk a célvonalon, rögtön problémát okoztak nekünk a sárga zászlók, egyszerűen képtelenség volt feljebb kapaszkodni, de ez van.”

Vettel arra is kitért, hogy még szokja új környezetét, miután a Ferrari 2020 végén hat szezon után küldte el.

„Még mindig tanulok. Amúgy úgy vélem, jó volt az időmérő, és nem amiatt volt pozitív, mert csak másfél kört tudtam menni. Sok munka áll még előttünk, jobb kezdésben reménykedtünk” – jelentette ki.

Frissítünk! (21:11)

Sebastian Vettelt még az ág is húzza: habár a német versenyző több körét is tönkretették a sárga zászlós fázisok, úgy tűnik, egyet mégis figyelmen kívül hagyott. Magyar idő szerint vasárnap 12:30-ra idézte be a németet a Nemzetközi Automobil Szövetség. Azóta az ítélet is megszületett: