Két év kihagyás után tér vissza a Forma-1-be Fernando Alonso. A spanyol pilóta esetében szinte elkerülhetetlenek a múltba történő visszatekintések: jelenlegi csapata, az Alpine elődjénél, a Renault-nál kétszer is versenyzett, de a McLarennél és két korszakban vezetett.

A kétszeres világbajnok a Ferrarinál akár meg is duplázhatta volna bajnoki címeinek számát, ám sem 2010-ben, sem 2012-ben nem jött össze a végső siker. 2014 végén a két fél útjai különváltak, Alonso pedig élete talán egyik legrosszabb döntését meghozva a McLaren-Honda projekthez csatlakozott.

Mindezek ellenére semmit sem bánt meg. „2021-ben vagyunk, és a Ferrari még mindig nem nyert” – pörkölt oda a maranellóiaknak Alonso. „Nem bántam meg a döntéseimet. Ha lett volna egy kristálygömböm, más döntéseket is hozhattam volna néhány alkalommal, de minden pillanatban úgy éreztem, hogy jól csináltam a dolgokat. A Ferrarival tökéletes volt az időzítés.”

„Az Alpine-nal is ez a helyzet. Most állok a legnagyobb kihívás előtt, a sporton kívül töltött két év után” – utalt jelenlegi helyzetére a spanyol.