A szabadedzések alapján nem éppen tűnt Q3-ra esélyesnek az Alpine, ennek ellenére Fernando Alonso visszatérése utáni első versenyét, a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat a kilencedik helyről várhatja. A kétszeres világbajnok az időmérő után elismerte, valóban nem indult könnyen számukra a szezon.

„Nehéz hetünk van, instabilnak érzem az autó hátsó részét. Ettől függetlenül sosem tudhat, mire számíts az év első versenyén, de ami engem illet, boldog vagyok. Sokat reméltem az időmérőtől, és megváltozott ugyan a szélirány, megjött az önbizalmam, és így jobban sikerült, mint arra számítottam” – értékelte a Sky Sports F1-nek a spanyol.

Alonso: Ez jobban sikerült, mint arra számítottam! 2

„Jó rajtot kell produkálnom holnap, hogy elkerüljem a problémákat, de már nagyon várom” – mondta a vasárnapi szezonnyitó kapcsán.

„Gumikezelés terén előrébb kell lépnünk, de az adrenalin és az izgalom megvan, ez pedig lenyűgöző. 57 kör egymás után – először a teszt óta. A cél egyértelműen a pontszerzés, de ha jó a rajt és a stratégia, bármi lehetséges.”

A másik Alpine-nal Esteban Ocon már korántsem lehet elégedett: a francia már a Q1-ben kipottyant, így csak a 16. helyről rajtolhat, noha a hétvége korábbi szakaszában még ő tűnt gyorsabbnak.