A McLaren csapata mindig is jó szemmel találta meg a tehetséges fiatalokat, akiket szinte pályafutásuk legelejétől támogattak, és a legtöbb esetben a Forma-1-ig terelgették őket. Ennek leghíresebb példája Lewis Hamilton, aki kiskamaszként ment oda Ron Dennis csapatfőnökhöz, és nemes egyszerűséggel bejelentette, hogy nála fog egy nap versenyezni.

Hamilton óta Kevin Magnussen, Stoffel Vandoorne és Lando Norris is elmondhatja magáról, hogy a Forma-1-et megelőzően a wokingiak támogatását élvezte. Ha minden úgy alakul, hozzájuk csatlakozhat Ugo Ugochukwu is, aki még csak 13 éves, de máris aláírt a két fél egy hosszú távra szóló szerződést.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ugo Ugochukwu 🦅 (@ugougochukwu) által megosztott bejegyzés

Az amerikai gokartversenyzőnek nem jelent újdonságot az F1-es kötődés: tavaly a Sauber gokartakadémiáját erősítette még. “Ugo egy ígéretes fiatal tehetség, erős fejlődési lehetőségekkel. Még mindig karrierje elején jár, de már világos, hogy megvan benne minden ahhoz, hogy sikeressé váljon a sportban” – mondta róla Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke.

“Megtiszteltetés, hogy pályafutásom elején egy olyan ikonikus csapat igazolt le, mint a McLaren” – tette hozzá Ugochukwu.