A téli teszteken a Red Bull tűnt a legerősebb csapatnak a Forma-1-es mezőnyből. A bahreini háromnapos gyakorláson Max Verstappen autózta a leggyorsabb időt, de újdonsült csapattársa, Sergio Perez is kitett magáért. A mexikói a vasárnap délelőtti etap leggyorsabbja volt, mely mindenféleképpen biztató lehet az energiaitalos csapat szempontjából.

Ő azonban még nem érzi magát a csúcson. “Lassan elérjük a kívánt sebességet csapatként, a mérnökömmel, az autóval, a beállításokkal. Nem volt sok időnk, ez volt a legrövidebb előszezon a karrierem során. Sokat kell még tanulnom az autóról, hogy a maximumot kihozzam belőle” – magyarázta az egyszeres futamgyőztes.

F1: Nagy ígéretet tett Perez 1

Sergio Perez

A mexikói szerint csapatváltásnál az érkező pilóta mindig hátrányból indul, de ez is a sport része. Perez szerint ezen azonban hamar túl fog lendülni – azt is elmondta, mennyi idő kellhet neki a hátrány ledolgozásához. “Öt rendes verseny elég lehet. Ekkorra a különböző körülmények között sokkal jobban megérti az ember az autót és a csapatot is.”

Más véleményen van azonban Helmut Marko, legalábbis ami a csapathoz és az autóhoz szokást illeti. “Nem hiszem, hogy olyan hosszú idő kellene neki, talán csak az időmérős körökhöz. Versenytempó tekintetében biztos vagyok benne, hogy már az első nagydíjon jó lesz.”

F1: Nagy ígéretet tett Perez 2

Helmut Marko

“A hosszú etapokon ő volt a leggyorsabb, ahogy láttam” – mondta a Red Bull motorsportigazgatója, hozzátéve, hogy az új igazolás bebizonyította, tényleg olyan kíméletesen bánik a gumikkal, ahogy azt korábban hallani lehetett róla. A sebességről alkotott véleményt Lawrence Barretto F1-es szakértő is megerősítette: állítása szerint a délelőtti etap során 2,86 másodperccel lassabb volt a bahreini pálya a körülmények miatt. Ha ezt a különbséget kiegyenlítjük, Perez körideje 6 tizedmásodperccel gyorsabb lenne, mint Verstappen legjobbja.