Több sajtóorgánum is tényként kezelte Josef Král állítását, miszerint már az előszezoni tesztek után meneszthetik a Ferrari csapatfőnöki székéből Mattia Binottót, amennyiben bebizonyosodik, hogy az új, jövő hét szerdán bemutatkozó SF21-es nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, habár a szimulációk eddig ennek ellenkezőjéről tanúskodnak.

Binotto kirúgásának híre futótűzként terjedt el, de nem sokkal később a korábban GP2-ben is indult, jelenlegi Ferrari GT-pilóta a Twitteren tisztázta, hogy kontextusukból kiragadva félreértelmezték gondolatait.

„Hogy egyértelművé tegyem a helyzetet: a Ferrariról mostanában tett kijelentéseimet félreértelmezték. Amit mondtam, az a saját véleményem volt, ami mögött nem rejlik megalapozott vagy megerősített információ. Elnézést kérek, ha ezekkel a spekulációkkal bármilyen problémát is okoztam” – írta a 30 éves cseh pilóta.

Való igaz, ezentúl kevesebb szerep jut Binottónak a pálya mellett: ahogyan a tavalyi év végén, úgy idén is több versenyt kihagy a Ferrari csapatfőnöke, hogy a gárda korábbi főmérnökeként a maranellói főhadiszálláson segítse a 2022-es előkészületeket.

Ezeken a hétvégéken Laurent Mekies irányítja majd a csapatot, a sportigazgatói posztot pedig az istálló stratégiai felelőse, Inaki Rueda veszi át. Nemcsak a technikai stáb újult meg 2021-re, hanem a pilótafelállás is: Carlos Sainz vette át az Aston Martinhoz távozott, négyszeres világbajnok Sebastian Vettel helyét Charles Leclerc oldalán.