Szappanoperaként húzódott Lewis Hamilton szerződéshosszabbítási ügye a Mercedesnél, de hétfőn végre bejelentették, hogy megegyeztek a felek. Korábban arról lehetett hallani, hogy Hamilton több évre szóló új szerződést, a Mercedes viszont egy évet akar – kézenfekvőnek tűnt a megegyezés középen, egy 1+1 éves szerződés formájában.

Úgy tűnik azonban, hogy a Mercedesnek sikerült keresztülvernie az akarát, és mindössze egyetlen újabb évvel hosszabbították meg Hamilton szerződését. Könnyen meglehet, hogy ez egyben Hamilton utolsó éve is lesz a Mercedesnél/Forma-1-ben, de minden esélye megvan arra, hogy rekorderként, nyolcszoros világbajnokként búcsúzzon a csapattól/sorozattól – ha így lesz, mert a sporton kívüli együttműködés is indul.

“Izgatottan futok neki a kilencedik szezonomnak mercedeses csapattársaimmal” – mondta Hamilton. “A csapatunk hihetetlen dolgokat ért el közösen, azon leszünk, hogy a sikereinket még magasabb szintre emeljük. Folyamatosan fejlődni szeretnénk a pályán és azon kívül is.”

Az új szerződés értelmében Hamilton és a Mercedes közös (jótékonysági) célok elérésében is együttműködik, a sokszínűséget szeretnék népszerűsíteni a motorsportban. “Hálás vagyok, hogy a Mercedes rendkívüli módon támogat ebben.”

Toto Wolff csapatfőnök szerint a járvány késleltette az új szerződés aláírását. “Mindig is egyetértettünk abban, hogy folytatni szeretnénk, de a szokatlan 2020-as év miatt eltartott egy kis ideig, amíg lezártuk a folyamatot” – így Wolff.

“Közösen döntöttünk úgy, hogy még egy évre meghosszabbítjuk a sportkapcsolatunkat, emellett pedig egy hosszabb távra szóló projektet indítunk a sokszínűség népszerűsítésére.”

A bejelentéssel teljessé vált a Forma-1 2021-es mezőnye, minden hely elkelt.