Lewis Hamiltonnak még mindig nincs szerződése 2021-re, korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy legalább hároméves új megállapodást szeretne kötni a Mercedesszel. Toto Wolff csapatfőnök nyilatkozata alapján ilyen hosszan biztosan nem akar elköteleződni a címvédő – ez lehet talán a problémák forrása.

Wolfftól a német RTL kérdezte meg, mikor várható bejelentés Hamilton kapcsán. “A hamarosan elég rugalmas kifejezés, de azért hamarosan” – fogalmazott az osztrák.

A csapatfőnök tisztázta, hogy Hamilton nem számíthat hároméves szerződésre. “Nem hiszem, hogy ez lehetséges. A közeljövőben a költségplafon és a technikai szabályzat is változásokat hoz, nyitva kell tartanunk a szemünket. Még mindig tárgyalunk a megfelelő feltételekről.” Wolff állítólag csak egyéves szerződést szeretne kötni Hamiltonnal – vagyis talán a két év jó kompromisszum lehet félúton.

Wolff nyilatkozata alapján Hamilton mindenesetre nem lehet nyugodt, mert a csapatfőnök szavai alapján nagyon is elképzelhető, hogy a Mercedes már nem tervez vele hosszú távon, nem ő az, akire építeni szeretnék a jövőt. Akár igazak is lehetnek azok a pletykák, hogy a Mercedesnek már nem érné meg annyi pénzt Hamiltonra költeni, amekkora fizetést a hétszeres bajnok szeretne, főleg a küszöbön álló jelentős költségcsökkentés mellett.