Lewis Hamilton ugyan hétszeres világbajnoknak mondhatja magát, ám folyamatos vitatéma a Forma-1-es rajongók körében, hogy a sikerek mennyire írhatók az ő, és mennyire csapata, az elmúlt hét évben verhetetlen Mercedes javára. A kétkedőket csak feltüzelhette George Russell beugrása: a Szahíri Nagydíjon ő helyettesítette a bajnokcsapatnál a koronavírusos Hamiltont. A Williams britje közel járt a győzelemhez, de a csapat bokszutcai hibája miatt be kellett érnie a kilencedik hellyel.

A témában a Bahreini Nagydíjon hatalmasat bukó Romain Grosjean is megszólalt. A franciának a balesetet leszámítva sem volt túl acélos az utolsó szezonja a Forma-1-ben: egyetlen alkalommal tudott pontokat szerezni a Haasszal, amikor kilencedikként intették le az Eifel Nagydíjon.

“Hamilton sem lett volna képes a pontokért küzdeni a tavalyi Haasszal” – jelentette ki Grosjean. “Sok múlik azon, milyen autót vezet az ember, emiatt nehéz is egymással összehasonlítani a versenyzőket.”

“Leclerc például szerintem jól vezetett a 2020-as évadban, ám mivel az autója nem volt elég jó, nem igazán tudta ezt megmutatni. Russell talán a legtisztább példája annak, hogy az autó mekkora különbséget jelent” – osztotta meg véleményét a francia, aki a hírek szerint az IndyCar mezőnyének tagja lehet hamarosan – feltéve, ha kezei a megfelelő ütemben gyógyulnak.