2020-ban az utóbbi évtizedek egyik leggyengébb szezonját teljesítette a Ferrari: a maranellóiak mindössze hatodikok lettek a konstruktőri bajnokságban, pilótáik háromszor állhattak dobogóra, de a futamgyőzelem nem jött össze nekik. Legfőbb problémájuk a gyenge erőforrás volt, melyből újat fejlesztettek az idei szezonra.

Mattia Binotto, a vörösök csapatfőnöke azonban elmondta, hogy nem érdemes csodát várni az új motortól. “Őszintén szólva, hatalmas különbség választ el bennünket a legjobb csapattól, melyet nem tudunk ledolgozni” – utalt a Mercedes fölényére az olasz szakember. “Nem tudhatjuk, mi fog történni az évad és a futamok során. Ha lehetőség nyílik rá, igyekszünk futamgyőzelmeket szerezni. Ez a nagyszerű az F1-ben, hogy mindig vannak bizonytalan dolgok.”

F1: A főnök bevallotta, idén sem nyerhet a Ferrari 1

Mattia Binotto

“Keményen dolgozunk, hogy a legjobbunkat nyújthassuk, márciusban pedig meglátjuk, mire lesz ez elég” – mondta Binotto, aki nemcsak a harmadik ferraris szezonját kezdő Charles Leclerc-től vár jó eredményeket, de az új igazolástól, Carlos Sainztól is.

“Reméljük, látjuk majd a dobogón, bízom benne. Szerintem ez nem rajta, hanem inkább az autón fog múlni. Ha az elég jó lesz, képes lesz erős versenyeket futni és a pódiumon végezni.”