A Ferrari az egész hét során Fioranóban tesztel, ahol szinte minden maranellói kötődésű pilótát az autójukba ültetnek: a hétfői napon versenyzői akadémiájuk tagjai vették birtokban a pályát, kedden a korábban koronavírusos Charles Leclerc, szerdán pedig Carlos Sainz vezette a 2018-as Forma-1-es szezonra épített versenygépet, az SF71H-t.

A spanyol a három kilométeres versenypályán nem kevesebb, mint 118 kört tett meg, így ő és a csapat is egyaránt sok hasznos információval gazdagodott.

F1: Átesett a tűzkeresztségen az új Ferrari-pilóta 1

“Soha nem fogom elfelejteni ezt a napot. Az ébresztőórám hajnalban csörgött már, kora reggel még megbeszéléseket tartottunk, mielőtt a pályára mentünk volna” – mesélt napjáról a spanyol. “Az egyik legkülönlegesebb pillanat az volt, amikor megérkeztem, és láttam a Ferrarit, rajta az 55-ös rajtszámmal.”

“Buzgón az autóba ugrottam, az első installációs kör izgalmas volt. Ezt követően elkezdtünk dolgozni, és nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a nap telt. Sikerült mindent megszoknom: a mérnököket, a szerelőket, a kormányt és a folyamatokat, melyek mind-mind különbözőek a tavalyi esztendőhöz képest.”

Sainz még csütörtök délelőtt is Fioranóban köröz, mielőtt átadja a Ferrarit a Haasnál debütáló Mick Schumachernek.