Mindössze három napja lesz a Forma-1-es mezőnynek arra, hogy a pilóták megismerjék idei autóikat. A bahreini előszezoni teszten optimális esetben egy-egy versenyzőre csak másfél napnyi pályaidő jut, ezért többen is úgy döntöttek, hogy megszervezik a saját kis tesztjüket.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a Ferrari a 2018-as autóját leporolja. Az egykor Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen által terelgetett versenygéppel Carlos Sainz mellett a tervek szerint a még koronavírusos Charles Leclerc is pályára lép majd. A két pilóta a Motorsport olasz kiadása szerint egy-egy napot körözhet majd.

Náluk is komplexebb tesztprogramot rakott össze az AlphaTauri. A “kisbikákhoz” Pierre Gasly mellé csatlakozik az újonc Cunoda Juki. A gyakorlást elsősorban a Forma-2-ből érkező japán pilóta számára szervezik, de az első futamgyőzelmét Monzában megszerző francia is kap gyakorlási lehetőséget. Az olasz források szerint az energiaitalosok január 26-27-én, valamint február 23-25 között dolgoznak Imolában.

Ezeken felül azonban, valamikor a két esemény között pályára gurul majd a 2021-es AlphaTauri is, mely valószínűleg az AT02 nevet kapja majd. A versenygéppel legfeljebb 100 kilométer tehető meg speciális, az ilyen eseményekre, az úgynevezett filmforgatási napokra szánt gumikon. A csapatoknak ilyenből minden évben kettő áll a rendelkezésére – hogy Franz Tost csapata mikor használja ki az első lehetőségét, annak pontos dátuma még nem ismert.