A Honda már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy az idei szezon végén kiszáll a Forma-1-ből, így veszélybe került a Red Bull és az AlphaTauri további szereplése is. Hamar felmerült lehetőségként, hogy a Red Bull házon belül viszi tovább a motorprojektet, de ennek sok feltétele van.

A Red Bull például szeretné, ha befagyasztanák a motorok fejlesztését, mert anyagilag csak így lehet fenntartható a projekt. Ebben a kérdésben még várni kell a Nemzetközi Automobil Szövetségre.

Helmut Marko sportfőnök szerint a Red Bull és a Honda közötti egyezség viszont már megszületett, a csapat a japánok motorjaival szeretné folytatni.

“A Red Bull és a Honda között minden kérdés rendeződött” – jelentette be Marko. Az FIA várhatóan jövő héten foglal állást a fejlesztési stopról, de ehhez a Mercedes, a Ferrari és a Renault jóváhagyása is szükséges lenne.

“Mindenki a startvonalon áll, de addig nincs végleges egyezség, amíg nincs írásos megerősítésünk a fejlesztési tilalomról. A józan ész mindenesetre ezt a döntést diktálná.”

Úgy tűnik, hogy a Red Bullnak B terve nincs is.