A Renault-nál komoly átszervezések indultak: már tavaly eldőlt, hogy 2021-től Alpine néven szerepel a márka a Forma-1-ben, ráadásul a visszatérő Fernando Alonsóval.

A vezetőségben is komoly átalakulás jön: Cyril Abiteboulnak le kell mondania a csapatfőnöki címről, más feladatai lesznek a vezetőségben. A helyére a Suzuki MotoGP-csapatától érkezik utód, Davide Briviót már el is búcsúztatta korábbi csapata.

Noha a Renault hivatalosan még nem jelentett be semmit, nyílt titok minden. “Hirtelen egy új profi kihívás és lehetőség adódott előttem, és úgy döntöttem, elvállalom” – fogalmazott Brivio. A szakember nem akármilyen koponya: korábban a Yamaha MotoGP-sikereinek egyik kovácsa volt, tavaly pedig a Suzukit vezette a trónra Joan Mirrel.

Nem meglepő, hogy a Suzukit sokkolták a fejlemények. “Őszintén mondhatom, hogy Davide távozása sokkoló hír volt számunkra” – érzékeltette a Suzuki projektvezetője, Szahara Szinicsi, hogy számukra derült égből villámcsapásként érkezett a hír.

Jerome Stoll még tavaly távozott a Renault vezetőségéből, helyére Marcin Budkowskit nevezték ki a csapat egyik igazgatójának.