A konstruktőri tabella hatodik helyén zárva negyvenéves mélypontra került a Ferrari, egyetlen győzelmet sem tudott elcsípni a számos meglepetés-győzelmet és -dobogót jegyző 2020-as Forma-1-es szezonban.

Az egyéni összetettben sem szerepelt rózsásan a maranellói alakulat: négyszeres világbajnok létére az Aston Martinhoz igazoló Sebastian Vettel csak a 13. lett, de Charles Leclerc sem tudott előrébb végezni a nyolcadik helynél.

Leclerc mindennek ellenére úgy véli, az idei volt karrierje eddigi legjobb szezonja. „Személy szerint úgy gondolom, a mostani volt a legjobb évem a Forma-1-ben” – mondta az Autosportnak az Osztrák, majd a Brit Nagydíjon dobogóra álló versenyző, miközben tavaly kétszer is nyert, az összetettben pedig negyedikként zárt.

F1: Döbbenetes kijelentést tett Leclerc 1

A 23 éves monacói évét számos hiba is tarkította: a Stájer Nagydíjon csapattársával, az Olasz Nagydíjon a Parabolicában kicsúszva, míg a Szahíri Nagydíjon Sergio Pérezzel ütközve esett ki. 

„Vállaltam kockázatot, ami a legtöbb alkalommal kifizetődő volt, sok pontot köszönhetünk ennek. Néhány alkalommal ugyanakkor nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, olyankor pedig pontokat veszítettünk. Teljesítményem szempontjából azonban pozitív volt ez az év” – taglalta Leclerc.

Arra is rávilágított a kétszeres futamgyőztes, hogy csapata javuló tendenciát mutatott a 2020-as szezon folyamán. „Apró lépésekről van szó, de ahogy azt már mondtam, ez a helyes irány, de ezek az apró lépések nem mindig adatnak meg a Forma-1-ben.”