A Forma-1 szabályai érdemben nem változnak a következő szezonra, így lényegében az idei autók továbbfejlesztett változatával versenyez majd minden csapat 2021-ben. A Ferrari ennek ellenére bizakodó, az ideinél jobb eredményt szeretne elérni a csapat – mondjuk, ez nem tűnik lehetetlennek.

A Ferrari története egyik legrosszabb szezonja után a konstruktőri bajnokság hatodik helyén végzett, amit nagyban köszönhet gyenge motorjának. Jövőre ezen a területen előrelépés jön.

“Jövőre ismét versenyképes erőforrásunk lesz” – ígérte a csapatfőnök Mattia Binotto. “Nem a mi motorunk lesz a legrosszabb a mezőnyben, legalábbis ez az érzésem a fékpadon látott számok alapján. Persze, nem tudhatom, a többiek mit csinálnak, és ők mennyit fejlődtek.”

“Márciusban a pályán derül ki az igazság, de abban bízunk, hogy újra versenyképesek leszünk. Még nem mi leszünk a legjobbak, de visszaszerezzük a versenyképességünket.”

A Ferrari a konstruktőri bajnokság harmadik helyén szeretne végezni jövőre – de ehhez azért a McLarennek, az Aston Martinnak és a Renault-nak is lesz néhány szava.