Nyikita Mazepin lesz a Haas egyik versenyzője jövőre, az orosz versenyző azonban nem sokkal a hivatalos bejelentés után botrányba keveredett. Az Instagramján jelent meg egy videó, amelyen egy lány mellét fogdossa, és noha a másik fél szerint csak baráti heccelődésről volt szó, csapata azonnal közleményben határolódott el a versenyző tettétől, és főleg attól, hogy egy ilyen videó egyáltalán nyilvánosságra kerülhetett róla.

A Forma-1 és az FIA közös közleménye támogatásáról biztosította a Haast az eset kapcsán, amely a szezonzáró utáni belső vizsgálatot ígért. Vagyis valójában csak most kezd foglalkozni az üggyel a csapat, Günther Steiner csapatfőnökből pedig semmit nem sikerült kiszedni azzal kapcsolatban, mi lesz a Haashoz sok pénzzel érkező Mazepin sorsa.

“A napokban foglalkozom majd az üggyel, de semmit nem fogok mondani róla” – fogalmazott Steiner. “Láttam már, miről van szó, de nem volt semmilyen reakcióim rá. Objektívnek kell maradnom, nem is reagálhattam azonnal.”

“Össze kell szednem a tényeket, beszélnem kell emberekkel, beszélnem kell az ügyben érintett emberekkel, csak ezután tudom kialakítani az álláspontomat.”

“Ez az ügy egyelőre nem érint személyesen. Nem is ragadhatnak el az érzelmeim, mert akkor nem tudnék többé objektív maradni, márpedig erre nagy szükség lesz. Ez magánügy köztem és Nyikita között, a saját módszerem szerint fogom intézni. Aki esetleg azt hinné, nem veszem elég komolyan… Nos, az higgyen, amit csak akar.”