Beleszürkült a középmezőny második felébe a Ferrari a Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíjon, a Ferrari párosa csak a 13-14. helyen végzett Charles Leclerc vezetésével. Bár reménykedett abban a monacói, hogy megtarthatja hatodik helyét az összetettben, végül nyolcadik lett csak az végelszámolásnál.

A monacói nem is rejtette véka alá csalódottságát.

Örülök, hogy vége ennek az évnek, mert nehéz szezon volt ez számunkra

– kezdte csalódottan Leclerc. „Ami a versenyt illeti, nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy előzzünk, szenvedtünk az egyenesekben. A lassú kanyarokban, mint amilyen például a 7-es, szintén nem volt jók. Próbáltunk váratlant húzni azzal, hogy a biztonsági autó alatt kint maradtunk, de nem működött.”

„A következő év jobb lesz, de nem annyira, mint a tavalyi, de teljesítmény tekintetében közelebb leszünk. Dolgozunk rajta. Sajnálom a rajongóimat, próbáltam a legjobb formámat nyújtani idén. Az, hogy hatodikok lettünk a konstruktőrök között, nem mondható nagyszerűnek” – utalt a Ferrari 40 éves negatív rekordjára.

A marenellói gárdától pedig egy 14. hellyel és egy annál megindítóbb búcsúval köszönt el Sebastian Vettel, a németek négyszeres világbajnokát jövőre már az Aston Martin versenyzöld ruházatában látjuk viszont. Helyét a McLarentől távozó Carlos Sainz veszi át.

Leclerc is köszönetet mondott Vettelnek az elmúlt két évért. „Mindent szeretnék megköszönni Sebnek, amivel csak hozzájárult a csapathoz. Nagyszerű srác, remek időt töltöttem együtt vele. A pályán nagyon versenyképes, azon kívül mindig tisztelettudó” – tért ki távozó csapattársára.